Porcelana24 na facebooku
Porcelana24 Instagram
 slide

Nóż do filetowania i trybowania

Filtruj
Nóż do trybowania odgięty 15 cm Glowel - Pomarańczowy 1E.PPOM.L150

Nóż do trybowania odgięty 15 cm Glowel - Pomarańczowy 1E.PPOM.L150

Producent: PPHU Glowel - Firma została założona w roku 1978 roku pod nazwą Ślusarstwo Produkcyjne Jan Głowacki. Specjalizuje się w produkcji noży kuchennych i rzeźniczych. Linia – specjalistyczna, rączka żółta . - pełna kolekcja (kliknij) O produkcie: Na noże kuchenne i rzeźnicze stosowana jest jedynie najwyższej jakości stal nierdzewną X46cr13 wytwarzana przez renomowane huty z Francji, Skandynawii i Niemiec. Klingi noży poddawane są dwustopniowemu procesowi obróbki cieplnej. Twardość noży po obróbce to 54-56 HRC. Klingi noży kuchennych i rzeźniczych posiadają pełny płaski szlif, są polerowane na wysoki połysk oraz ręcznie ostrzone. Stal X46Cr13 – materiał z którego wykonane są klingi noży Glowel (oznaczony według EN 10088 - 2 : 2005). Stal X46Cr13 stosowana jest przez światowych liderów w produkcji noży i akcesoriów kuchennych.oznaczenia: X - w stali jest więcej niż 5% któregoś ze składników stopowych, 46 – stal zawiera 0,43 do 0,50% węgla, Cr- składnikiem stopowym którego stal zawiera najwięcej jest chrom, 13 – procentowa zawartość chromu w stali. Najważniejsze cechy:- Długość ostrza 15 cm,- Produkt polski,- Bardzo przystępna cena,- wysoka jakość wykonania, - Twardość noży po obróbce to 54-56 HRC- Noż można myć w zmywarce

Rabat: 10 %
20,61 zł
Nóż do trybowania odgięty 15 cm Glowel - Żółty 1E.PZOL.L150

Nóż do trybowania odgięty 15 cm Glowel - Żółty 1E.PZOL.L150

Producent: PPHU Glowel - Firma została założona w roku 1978 roku pod nazwą Ślusarstwo Produkcyjne Jan Głowacki. Specjalizuje się w produkcji noży kuchennych i rzeźniczych. Linia – specjalistyczna, rączka żółta . - pełna kolekcja (kliknij) O produkcie: Na noże kuchenne i rzeźnicze stosowana jest jedynie najwyższej jakości stal nierdzewną X46cr13 wytwarzana przez renomowane huty z Francji, Skandynawii i Niemiec. Klingi noży poddawane są dwustopniowemu procesowi obróbki cieplnej. Twardość noży po obróbce to 54-56 HRC. Klingi noży kuchennych i rzeźniczych posiadają pełny płaski szlif, są polerowane na wysoki połysk oraz ręcznie ostrzone. Stal X46Cr13 – materiał z którego wykonane są klingi noży Glowel (oznaczony według EN 10088 - 2 : 2005). Stal X46Cr13 stosowana jest przez światowych liderów w produkcji noży i akcesoriów kuchennych.oznaczenia: X - w stali jest więcej niż 5% któregoś ze składników stopowych, 46 – stal zawiera 0,43 do 0,50% węgla, Cr- składnikiem stopowym którego stal zawiera najwięcej jest chrom, 13 – procentowa zawartość chromu w stali. Najważniejsze cechy:- Długość ostrza 15 cm,- Produkt polski,- Bardzo przystępna cena,- wysoka jakość wykonania, - Twardość noży po obróbce to 54-56 HRC- Noż można myć w zmywarce

Rabat: 10 %
18,72 zł

Filetowanie mięsa zwierząt i ryb to czynność wymagająca wprawy i precyzji, ale nawet doświadczony kucharz musi mieć do dyspozycji dobrej jakości nóż do filetowania. Wybrane narzędzie kuchenne musi dobrze leżeć w dłoni, a trzonek nie może się ślizgać podczas używania. Najważniejsze jest jednak odpowiednie ostrze. Te wymagania powodują, że tego typu noże wyróżniają się wśród innych narzędzi kuchennych i muszą znaleźć się na wyposażeniu każdego gospodarstwa, w którym przygotowywane są potrawy mięsne. Na szczęście nie trzeba kupować dla nich specjalnej ostrzałki do noży kuchennych – wystarcza przyrząd uniwersalny.

Nóż do trybowania, czyli filetowania

Oddzielanie mięsa od niejadalnych części zwierząt określa się czasem jako trybowanie, dlatego niekiedy na ten typ narzędzia mówi się: nóż do trybowania. Jednak zdecydowanie częściej na wykrawanie kości, ości, ścięgien i chrząstek używa się określenia: filetowanie. Dobry nóż do filetowania musi być wykonany ze stali nierdzewnej. Nie może mieć zbyt długiego ostrza (najczęściej jest to 15-17 cm), a część metalowa musi być giętka i wąska. Sprawdź markowe modele dostępne w ofercie naszego sklepu internetowego.