Porcelana24 na facebooku
Porcelana24 Instagram
 slide

Komplet garnków (8 el.) ZWIEGER - Sferic 1Z.SF.K8

Kpl.
Niedostępny

Komplet garnków Sferic marki Zwieger to idealne rozwiązanie dla wszystkich pasjonatów gotowania, którzy cenią sobie jakość, trwałość i elegancję w kuchni. Ten wyjątkowy zestaw garnków został wykonany ze stali nierdzewnej najwyższej jakości, zapewniającej doskonałą wytrzymałość i długotrwałe użytkowanie.

Producent: Zwieger Haus & Kuche - producent wysokiej jakości naczyń i akcesoriów kuchennych
Seria – Sferic

Najważniejsze cechy:
- wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej ANSI 304 (stal austenityczna chromowo-niklowa (18%) posiada niską zawartość węgla oraz niklu (8-10%))
- garnki posiadają grube ścianki 0,6 mm
- trójwarstwowe dno, z wbudowanym grubym dyskiem aluminiowym zapewnia równomierną dystrybucję ciepła oraz długotrwałą funkcjonalność
- pokrywy wykonane z hartowanego szkła są idealnie dopasowane do garnków
- nie zawierają kadmu i ołowiu, są bezpieczne w kontakcie z żywnością
- garnki posiadają wygodną podziałkę w litrach
- nowoczesny wygląd,
- łatwe w utrzymaniu czystości

Skład kompletu:
- rondel z pokrywką - 1,25 L / 16 cm,
- garnek z pokrywką - 1,75 L / 18 cm,
- garnek z pokrywką - 2,8 L / 20 cm,
- garnek z pokrywką - 4,5 L / 24 cm,

Garnki są:
Przystosowane do kuchenek z płytą indukcyjną
- Przystosowane do kuchenek z płytą gazową
- Przystosowane do kuchenek z płytą elektryczną

- Przystosowane do kuchenek z płytą ceramiczną
- Przystosowane do kuchenek z płytą halogenową
- Przystosowane do mycia w zmywarce

Konserwacja i użytkowanie:
- przed pierwszym użyciem naczynie należy umyć w ciepłej wodzie z detergentem
- rozmiar palnika czy powierzchni grzewczej powinien odpowiadać wielkości dna naczynia, płomień nie powinien ogrzewać ścianek
- nie należy sypać soli do pustego garnka lub do zimnej wody, może to spowodować korozję (wodę należy solić po zagotowaniu)
- nie należy nagrzewać pustych garnków
- do gorących naczyń nie należy wlewać zimnej wody, może to spowodować deformacje
- przed myciem należy pozostawić naczynie do ostygnięcia, w przypadku przypalonych resztek można zalać ciepłą wodą i pozostawić aby zmiękły, po umyciu dokładnie wytrzeć
- nie należy używać szorstkich gąbek lub z włókami metalowymi ani ostrych środków czyszczących
- jasne plamy na dnie garnków można usunąć przy pomocy kwasku cytrynowego lub octu, do ciemnych plam, można użyć środka do czyszczenia stali nierdzewnych