Porcelana24 na facebooku
Porcelana24 Instagram
 slide

Patelnia żeliwna 21 cm z deską Tognana - Fusion Taste 1T.FT.P21

  • Rabat: -13,80 zł (10 %)
  • (Rabat: -11,22 zł (10 %))
  • 124,20 zł
  • Cena netto: 100,98 zł
  • Historia ceny
Szt.
  • Waga: 1 kg
  • Obserwuj produkt:
  • Dostępność: Dostępny (wysyłka do 48h)

Producent: Tognana - włoski producent wysokiej jakości naczyń, wyposażenia kuchni i akcesoriów. Firma została założona w 1775 roku.

Linia – Fusion Taste - Pełna kolekcja (kliknij)

Żeliwne emaliowane naczynia z drewnianą podstawką. Idealne do podawania, z piekarnika prosto na stół!

Opis: 
- patelnia wykonana jest z żeliwa, pokryta emalią
- dopasowana podstawka z drewna bukowego
- zestaw zawiera żeliwną rączkę
- ciepło jest równomiernie rozprowadzane aż po rant, a temperatura długo utrzymywana co pozwala zaoszczędzić energię
- patelnia idealna do serwowania dań bezpośrednio na stół
- może stanowić idealny prezent dla miłośników gotowania

Wymiary:
Patelnia:
- średnica - 21 cm
- wysokość - 3,5 cm
- pojemność - 530 ml
- długość uchwytu - 14 cm
Podkładka:
- długość - 27 cm
- szerokość - 23 cm
- wysokość - 1,5 cm

Patelnia jest:
- Przystosowana do kuchenek z płytą indukcyjną
- Przystosowana do kuchenek z płytą gazową
- Przystosowana do kuchenek z płytą elektryczną
- Przystosowana do kuchenek z płytą ceramiczną
- Przystosowana do kuchenek z płytą halogenową
- Przystosowana do piekarnika

Konserwacja i użytkowanie:
- rozmiar palnika czy powierzchni grzewczej powinien odpowiadać wielkości dna naczynia, płomień nie powinien ogrzewać ścianek
- naczynia kuchenne należy podgrzewać powoli i stopniowo, najlepsze efekty gotowania uzyskuje się w średnich i niskich temperaturach
- wysokie temperatury należy stosować tylko do podgrzania wody - żeliwo kumuluje ciepło, podnoszenie temperatury może powodować przypalanie potraw
- nie należy stosować metalowych akcesoriów podczas gotowania ani opukiwać nimi naczynia - może to doprowadzić do uszkodzenia powierzchni
- przed myciem należy pozostawić naczynie do ostygnięcia, w przypadku przypalonych resztek można zalać ciepłą wodą i pozostawić aby zmiękły
- nie należy używać gąbek do czyszczenia garnków z włókami metalowymi ani ostrych środków czyszczących, zaleca się mycie ręczne
- po umyciu dokładnie wytrzeć
- przed pierwszym użyciem należy umyć patelnię i po wysuszeniu natrzeć olejem, po kilku minutach wytrzeć np ręcznikiem papierowym; powtarzanie procesu co jakiś czas pozwoli dłużej zachować właściwości naczynia
- aby uniknąć uszkodzenia płyt grzewczych nie przesuwaj naczynia po powierzchni płyty
- używanie naczynia na indukcji wymaga wcześniejszego podgrzania naczynia przez około 5 minut na 1/3 mocy, należy unikać funkcji "booster"
- zawsze używaj rękawic trzymając naczynie podczas gotowania
- deski drewnianej nie należy używać do krojenia produktów